- Startdatum13 apr 2023Duur: 6 dagen
- LocatieNyenrode Business Universiteit
Straatweg 25
3621 BG Breukelen - PrijsV.a. 3995,- excl. btw
- STAP-budgetJe kunt € 1000 STAP-budget aanvragen voor deze opleiding
In de masterclass komen actuele thema's aan de orde waar iedere FM-professional in zijn/ haar werk mee te maken heeft: strategie, regie, duurzaamheid, gastvrijheid en tech & data in FM. Je wordt op de hoogte gebracht van de belangrijkste inzichten, theorieën en conceptuele modellen en maakt kennis met de successen en de valkuilen.
Krijg les van de beste praktijkexperts en hoogleraren uit het vak
Inclusief certificaat van Facto Academy
Je ontmoet collega facility professionals met wie je inhoudelijk over het vak van gedachten wisselt.
De masterclass richt zich op professionals die concrete werkervaring hebben en voor managers die vanuit een ander werkveld de facilitaire praktijk instromen en leiding gaan geven aan een facilitaire organisatie.
Je gaat individueel en gezamenlijk aan de slag met de kritische succesfactoren om te komen tot een moderne, slagvaardige en klantgerichte facilitaire organisatie.
Wil jij ook jouw carrière naar het volgende niveau brengen? Schrijf je vandaag in >
De Masterclass FM in Strategisch Perspectief 2023 start op 13 april 2023. Heb je interesse? Je kunt nu inschrijven voor de Masterclass via het aanmeldformulier. Ter inspiratie hieronder een overzicht van thema’s en sprekers.
Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.
Overzicht
Locatie: Nyenrode Universiteit, Breukelen
We bevinden ons momenteel aan de vooravond van een maatschappelijke revolutie, waarin de regels opnieuw worden bepaald en de maatschappij opnieuw wordt ingericht. Verschillende technologieën liggen hieraan ten grondslag, zoals kunstmatige intelligentie, blockchain, robotisering en biotechnologie. Deze technologieën zorgen voor grote veranderingen in alle onderdelen van de economie en de maatschappij: er ontstaan nieuwe businessmodellen, start-ups gaan succesvol de competitie aan met grote corporates en sectoren transformeren. Zo veranderen platformmodellen de taxi- en hotelindustrie, heeft AI (Artificial Intelligence) in combinatie met robotics een enorme impact op de mobiliteitssector dankzij autonoom rijden en transformeert blockchain technologie de financiële sector en administratieve functie.
De ervaringen met digitale technologieën zorgen ervoor dat klanten andere verwachtingen hebben en andere waardes belangrijker gaan vinden. Organisaties (zowel publiek als privaat) moeten daarom opnieuw naar zichzelf kijken en zich afvragen of de toegevoegde waarde die ze vandaag de dag leveren nog relevant is in de toekomst.
Prof. dr. Bob de Wit schetst deze maatschappelijke trends en ontwikkelingen en plaatst ze in een historische context. Zijn lezing is soms confronterend, maar draagt bij aan het loskoppelen van de waan van de dag: deelnemers zullen geïnspireerd raken om buiten bestaande kaders na te denken over de verre toekomst.
![]() | Keynote spreker Prof. dr. Bob de Wit is hoogleraar Strategisch Leiderschap aan Nyenrode Business Universiteit en honorary professor aan de Maastricht School of Management. |
Praktijkcase Achmea
![]() | Spreker Bart-Jan Lijnkamp is sinds 2017 eindverantwoordelijk voor Facilitair Bedrijf, Corporate Real Estate en Documentlogistiek bij Achmea (moedermaatschappij van o.a. Zilveren Kruis, Centraal Beheer en Interpolis). Hij heeft een achtergrond in Marketing, Klantcontact Operations, Lean en HR. In zijn huidige functie komen alle vakgebieden uit zijn carrière bij elkaar. Hoe hij dit ziet en in een strategische context van een organisatie kan plaatsen, komt aan bod in het thema FM-strategie. Onder meer op het gebied van Toekomst van Werken, duurzame bedrijfsvoering, data en data governance en op het gebied van de strategische huisvestingsagenda heeft hij de afgelopen jaren resultaten geboekt, waarbij de strategie van Achmea (of haar merken) als vertrekpunt hebben gediend. Het principe van binnen=buiten stond en staat hierbij centraal. |
Heeft jouw organisatie al een datastrategie? Wat zijn de trends voor 2023?
Wil je echt impact maken in de gebouwde omgeving, dan zal je aan de slag moeten gaan met data. Er zullen nieuwe verdienmodellen gaan ontstaan door inzicht in data. De resultaten zullen zich vertalen naar kostenbesparingen en verhoging van de productiviteit van medewerkers. Leer van de experts op dit gebied Wouter Truffino en Rob Klinkert.
![]() | Keynote spreker Wouter Truffino, founder ConTech & PropTech |
![]() | Spreker Rob Klinkert, Senior Portfoliomanager FM - PwC In deze case neemt Rob je mee in de toepassingen van data en techniek binnen Facility Management. Er wordt veel gesproken over data en er wordt ook vaak al heel veel data verzameld. Maar hoe kan je data omzetten tot een strategisch en tactisch instrument? Bijvoorbeeld; 'Op welke wijze krijg je inzicht in reistijden in relatie tot de kantoorlocaties? Op welke wijze helpt sensoring bij het werkplekconcept?' Kortom hoe zet je data binnen Facility Management in? |
Diverse facilitaire organisaties kiezen voor de ontwikkeling naar een regieorganisatie. Met deze keuze voor regie als organisatievorm ontstaat er meer aandacht voor de vraagsturing op tactisch en strategisch niveau. Bovendien krijgen facilitaire aanbieders meer ruimte om de eigen deskundigheid in te zetten en meerwaarde aan te tonen.
De overgang naar regie betreft echter een complex verandertraject, waarbij de facilitaire organisatie een fundamenteel andere rol en positie moet innemen binnen de moederorganisatie. Op weg naar een succesvolle regieorganisatie is een zorgvuldige aanpak noodzakelijk richting alle stakeholders op de verschillende niveaus binnen en buiten de organisatie.
In deze keynote komen de belangrijkste aandachtspunten aan bod voor de vorming en het functioneren van een regieorganisatie. Daarbij krijgt u verschillende instrumenten aangereikt om daadwerkelijk zelf ook succesvol de rol van regisseur in te nemen en te behouden.
![]() | Spreker Doranne Gerritse, Contractmanager FM & Techniek, TenneT TSO |
Praktijkcase: Alliander
Na vijf jaar binnen verschillende managementrollen actief geweest te zijn binnen Alliander Facilities, is Ernst-Willem vanaf 1 januari 2018 verantwoordelijk voor Business Alignment binnen de facilitaire organisatie van Alliander. Hij deelt zijn ervaringen graag, maar in de wetenschap dat een regiemodel voor elke organisatie anders is.
![]() | Spreker Ernst-Willem van Drumpt, Manager Facilities bij Alliander |
Met het groeiende bewustzijn dat we de aarde in hoog tempo uitputten en vervuilen en het toenemende enthousiasme voor het gedachtengoed van de circulaire economie, lijken we op een omslagpunt te zijn aangekomen. Steeds meer organisaties zien de urgentie én de potentie van een economie die ecologisch- en sociaal kapitaal waardeert. Hoe we onze werkomgeving faciliteren heeft als geen ander invloed op de duurzaamheidprestatie van de organisatie. Denk aan de energie en grondstoffen die we verbruiken, maar ook de milieu impact alle producten en diensten binnen FM en het afval dat we creëren. Hoe benaderen we onze werkomgeving als een ecosysteem? Zoveel oplossingen zijn reeds voor handen, maar hoe breng je een stevige ambitie naar de praktijk? Wat zijn echte gamechangers? Wat hebben we nodig om systeemverandering te realiseren? In een interactieve sessie gaan we met deze vraagstukken aan de slag.
![]() | Keynote spreker Yvette Watson, directeur PHI academy |
Praktijkcase Nationale Nederlanden: Circulair denken is de nieuwe standaard
![]() | Spreker Pieter Lems, Portfolio Manager Innovatie - Nationale Nederlanden Wij zijn ervan overtuigd dat circulariteit geen ambitie meer zal zijn, maar tot de dagelijkse gang van zaken zal gaan horen. Een concrete uiting daarvan is het project ‘NN Workspace 2020’. Daarbij worden twee grote kantoorlocaties ingrijpend verbouwd om ze te laten aansluiten bij de veranderende organisatie. Een mooie kans om direct de circulaire ambities in de praktijk vorm te geven. Mensen staan centraal in onze organisatie en wij zijn ervan overtuigd dat werken in een goede omgeving prettiger, leuker en gezonder is en daardoor ook leidt tot betere resultaten, hogere tevredenheid en innovatie. |
Wat kan hospitality voor een organisatie betekenen? Op welke manier kan je tot een gastvrije omgeving komen? Hoe kun je mensen op hun werkplek dusdanig laten "accelereren" dat zij iedere dag het beste uit zichzelf halen? Deze vragen staan centraal in deze sessie. Op basis van de guest journey en het belevingsmodel ga je samen met Sander actief aan de slag met het vertalen van hospitality naar de werkomgeving.
![]() | Keynote spreker Sander Jansen, gedoe-manager & belevingsverbeteraar in teams en organisaties |
Praktijkcase: Eneco
![]() | Spreker Desiree Dongelmans, manager Facilities bij Eneco In deze praktijkcase neemt Desiree je mee in de wereld van beleving en gastvrijheid. Is beleving en gastvrijheid een kostenpost en hype of is het een toegevoegde waarde die een daadwerkelijke bijdrage levert aan de missie en strategie van de organisatie? |
Facility management wordt in toenemende mate afhankelijk van externe dienstverleners, we besteden immers meer en meer uit aan externe dienstverleners. Maar hoe bepaal je nu wat er uitbesteed moet worden en wat niet en hoe ontwikkel je een sourcingsstrategie? Dat zijn vragen die centraal staan in dit deel van de Masterclass. George Maas gaat ook in op begrippen als contract- en leveranciersmanagement, hoge of lage knip, integrated facility management en hoe de positie in de Kraljic Matrix bepaalt welke inkoopstrategie gevolgd moet worden.
![]() | Keynote spreker Drs. George Maas, managing partner Hospitality Group. |
Praktijkcase Management game
![]() | Spreker Guido Meijer, Director Global Facility Management - Real Estate Philips We sluiten de dag af met een uitdagende managementcase over de organisatie van FM bij een internationale organisatie met aandacht voor lokale verschillen. Je wordt uitgedaagd tijdens deze management game waarin alle onderdelen van de masterclass terugkomen. |
Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier. Na je aanmelding ontvang je een bevestiging per e-mail. Een week voor aanvang van de opleidingsdag sturen wij je nog een keer de bevestiging per e-mail, inclusief praktische informatie.
De Masterclass FM in Strategisch Perspectief vindt plaats op:
De colleges worden op een donderdag gegeven op locatie of in een collegezaal van de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen. De colleges starten om 13:00 uur en eindigen omstreeks 19:00 uur, inclusief een pauze van circa 30 minuten waarin je een lichte maaltijd krijgt aangeboden. Hierdoor heb je geen last van files.
Locatie:
Nyenrode Business Universiteit
Straatweg 25
3621 BG Breukelen
Dit tarief is inclusief documentatie, koffie/thee en maaltijden, en een certificaat van deelname van Facto Academy én Nyenrode Business Universiteit.
Profiteer optimaal van deze collegereeks met een algemeen aanvullend boekenpakket. Dit pakket is een algemene verdieping, samengesteld in samenwerking met hoogleraren en experts:
* Het boekenpakket wordt op de eerste dag van de opleiding besteld en verstuurd naar het door jouw opgegeven adres.
Na afloop ontvang je een deelnamecertificaat van Facto Academy én Nyenrode Business Universiteit.
Reguliere annuleringsvoorwaarden
Je inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Je kan tot uiterlijk vier weken voor de opleiding kosteloos annuleren. In geval van annulering na vier tot twee weken voor aanvang van de opleiding is afnemer 25% van het inschrijfgeld (inclusief, indien van toepassing, het horeca-arrangement) verschuldigd. Meld je jezelf binnen twee weken voor aanvang af, of ben je afwezig zonder annulering? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag (inclusief indien van toepassing, het horeca-arrangement) te berekenen. Je kan bij verhindering natuurlijk altijd een vervanger van je inschrijving gebruik laten maken. Annuleringen of plaatsvervangers kun je doorgeven via registratie@vmnmedia.nl.
Verhindering
Ben je verhinderd en kan je een college niet bijwonen? Je kan kosteloos een plaatsvervanger bij ons aanmelden. Dit kan via registratie@vmnmedia.nl.
Voorwaarden
Op alle aanbiedingen en overeenkomsten van Vakmedianet bv zijn de Algemene Voorwaarden van Vakmedianet bv van toepassing, gedeponeerd ter griffie van de Rechtbank te 's-Gravenhage op 24 januari 2014 onder depotnummer 5/2014. Een exemplaar van deze voorwaarden vind je hier.
Wil je graag deze opleiding volgen? Om nog beter te worden in jouw functie als FM-professional of omdat je door wil groeien naar een hogere functie? Voor deze opleiding kun je € 1.000,- STAP-budget aanvragen. Zo wordt het voor jou een stuk voordeliger!
Reguliere prijs | € 3.995,-* |
STAP-budget | € 1.000,- |
Jouw investering | € 2.995,- |
*Prijzen zijn exclusief 21% BTW.
Wil je weten hoe je het STAP-budget kunt aanvragen? En aan welke voorwaarden je moet voldoen?
Bekijk hier alle vragen over het STAP-budget.